Stanovanje za dva

Stanovanje z atrijem v pritličju nove večstanovanjske hiše na samo 56 m2 nudi udobje večjega stanovanja. To smo dosegli z dobrim sodelovanjem z investitorjem, medsebojnim zaupanjem in načrtovanjem do najmanjših podrobnosti že med samo gradnjo objekta.

Že med gradnjo smo arhitekturo prilagodili načrtovani notranji opremi. Niše smo zapolnili z vgradnimi omarami, ki ne obtežijo prostora.

Želeli smo topel prostor, zato je pohištvo v celem stanovanju izdelano iz mediapana, lakirano v barvi smetane s kombinacijo oljenega hrasta. H hrastovi barvi se lepo poda tudi živahna zelena barva detajlov, kot so luči, jedilni stoli in stena v kuhinji. Tudi za tla v bivalnem in spalnem delu smo uporabili oljen hrastov parket, ki prostoru doda toplino.

Stene v stanovanju so bele barve, poudarjena je le stena na koncu bivalnega dela v pastelni sivo-zeleni barvi, ki smo jo poživeli s stensko dekoracijo in detajli v rumeno-zeleni barvi.

V spalnici sta dve steni v nežni barvi sivke. Hrastov parket se nadaljuje tudi na steni za posteljo, kar majhnemu prostoru doda globino.

V kopalnici smo keramiko v peščeni barvi popestrili s toplim hrastovim pohištvom.

2013 Celostna podoba prostora, Načrtovanje pohištva, Načrtovanje prostorov